Piko Hondekop (N) met buffer condensator

De stroomafname van een Piko Hondekop alá schaal N bleek hier ‘af fabriek’ niet al te best. De combinatie van niet gladde loopvlakken op de wielen met het lage gewicht van het stroom afnemende rijtuig geven een niet al te betrouwbaar rijdend model. Tijd om de wielen te polijsten EN een buffertje aan te leggen.

Voor het buffertje… Men ontleedt het stroom afnemend rijtuig en zoekt een geschikt plekje om een zo groot mogelijke condensator te kunnen plaatsen. In het geval van de Piko Hondekop is er voldoende ruimte onder de bankjes. Omdat ik in deze enkele loc toch geen geluid ga inbouwen is de ruimte voor een sounddecoder ideaal!

IMG_6412

Mooi, daar passen 2 elco’s á 47uF p/stuk in. Parallel aangesloten op elkaar goed voor 2x 47uF. Niet veel, maar hopelijk voldoende.

IMG_6417

Klein pakketje in krimpkous van gemaakt en geplaatst in de beschikbare ruimte.

IMG_6420

Dat ziet er dan zo’n beetje zo uit op een overview-plaatje.

IMG_6425

Draden mooi op lengte afknippen en aangesloten op de Tran DCX51-P12 decoder. Een decoder uit de Tran familie met Plux12 stekker en de (niet gedocumenteerde) aansluitmogelijkheid van een extern buffertje.

IMG_6430

En voila! De wielen nog een polijstbeurtje gegeven en het model weer in elkaar gezet. Rijgedrag is nu helemaal tip-top in orde en heb ook geen last meer van de knipperende binnenverlichting.

IMG_0674

Job done!

Over

View all posts by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *